Hírek
aug 22
dualis kepzes

VÁLTOZTAK A DUÁLIS KÉPZÉS ELSZÁMOLÁSI SZABÁLYAI

2023. augusztus 1-jétől változtak a duális képzéssel kapcsolatban elszámolható szochó adókedvezményre vonatkozó szabályok. Mennyiben érinti ez a duális képzőhelyeket?

A duális képzőhelyeken folyó szakirányú oktatás egyik meghatározó ösztönzője a duális képzés adókedvezménye. Valójában nem is csak egyféle kedvezményről van szó, ugyanis a duális képzést folytató gazdálkodó szervezetek a szochó kedvezmény mellett Tao kedvezményre, az egyébként fizetendő szochó alóli mentességre is jogosultak lehetnek, a képzésben részt vevők pedig az őket terhelő szja-fizetési kötelezettség alól mentesülhetnek. Augusztus 1-jétől a szakképzési munkaszerződéshez kapcsolódó szochó kedvezmény érvényesítésének a szabályai a számítás módját és mértékét érintően is változtak, amelyek leginkább a saját munkavállalói képzést érintették.

A teljes cikk a Szakmai anyagok oldalon olvasható bejelentkezést követően a Magyar Társadalombiztosítási és Bérügyi Szakemberek Egyesülete tagjai számára!

 

Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM