Hírek
márc 28

SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ BEVALLÁS 2023. – AMENNYIBEN PÉNZTÁRI TAGOK VAGYUNK

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) 2024. évben is elkészíti a magánszemélyek adóbevallás tervezetét a 2023. adóévre vonatkozóan, azonban a pénztári tag választhatja azt a megoldást is, hogy önállóan tölti ki bevallását és önadózás útján teljesíti adóbevallási kötelezettségét.

Bármilyen módon is teljesíti kötelezettségét, pénztártagként meg kell jelölnie a személyi jövedelemadó bevallás nyomtatványon, hogy melyik önkéntes pénztárba kéri az adó-visszatérítést és természetesen ügyelnie kell arra is, hogy a pénztártagságával kapcsolatos összegek a megfelelő sorokba kerüljenek.

Ebben a Pénztárak által küldött adóigazolás segítséget nyújt. A bevallás elkészítése vagy a bevallás tervezet ellenőrzése során számos kérdés felmerülhet a bevallás kitöltésével és az adó-visszatérítéssel kapcsolatban.

A teljes cikk a Szakmai anyagok oldalon olvasható bejelentkezést követően a Magyar Társadalombiztosítási és Bérügyi Szakemberek Egyesülete tagjai számára!

Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM