Hírek
aug 08

MUNKABÉR ARÁNYOSÍTÁS A DUÁLIS KÉPZÉSBEN

Hogyan kell kiszámolni a duális képzésben részt vevő felnőttek esetén a szakképzési munkaszerződés alapján fizetendő munkabért a 2023. július 1-től módosult szabályok alapján?

2023 nyarán módosultak a duális képzésre, ezen belül a szakképzési munkaszerződésre és az az alapján fizetendő munkabérre vonatkozó szabályok. A Szakmajegyzék szerinti szakmát, szakképzési munkaszerződés alapján, tanulói jogviszonyban tanulók számára szakképzési munkabérként fő szabály szerint havonta bruttó 100.000 és 168.000 forint közötti összeget kell kifizetni. De mi a helyzet a szakmát felnőttképzési jogviszonyban tanuló felnőttek munkabérével? És hogyan változtak ezek a szabályok 2023. július 1-jétől? Mit jelent az arányosított szakképzési munkabér fogalma?

A teljes cikk a Szakmai anyagok oldalon olvasható bejelentkezést követően a Magyar Társadalombiztosítási és Bérügyi Szakemberek Egyesülete tagjai számára!

Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM