Hírek
okt 27

AZ ÉV VÉGI JUTTATÁSOK, CÉGES RENDEZVÉNYEK ADÓZÁSA – I.

Az év vége közeledtével a vállalkozások életébe is előtérbe kerül az év végi rendezvények megszervezése, ajándékok beszerzése. Jó, ha előre tisztázzuk az egyes ügyletek során felmerülő adózási kérdéseket és a szervezés megvalósításánál ezekre a szempontokra is figyelemmel vagyunk.

Áttekintve a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény rendelkezéseit, ha munkáltatóként nem minősülünk speciális szervezetnek (pl civil szervezetnek), úgy nagyon csekély azon juttatások köre, amelyet közteher-mentesen nyújthatunk. A következő adózási kategóriát az egyes meghatározott juttatások köre jelenti, itt már némileg bővebb a paletta. Végül, ha az előző két kedvezményes szabályozás feltételrendszerét nem tudjuk teljesíteni, úgy ez esetben is jogviszonyra tekintettel adott juttatásként adózik az ajándék, illetve a rendezvény magánszemélyre jutó értéke, feltéve, az utóbbi esetben, hogy az ténylegesen számszerűsíthető.

Röviden tekintsük át azon kedvezményes adózási lehetőségeket, amelyek az év végi rendezvények és ajándékozás körében relevanciával bírhatnak.

A teljes cikk a Szakmai anyagok oldalon olvasható bejelentkezést követően a Magyar Társadalombiztosítási és Bérügyi Szakemberek Egyesülete tagjai számára!